07 octobre 2009

Nationale feestdag

Op 1 oktober was het hier groot feest, en misschien hebben jullie dat wel tot in België gehoord ? China vierde de nationale feestdag, en dat was dit jaar iets heel bijzonders, want het was precies 60 jaar geleden dat de Volksrepubliek China werd uitgeroepen.
Toen we het hier thuis over hadden, zei mama eerst dat China dit jaar zestig jaar bestond, maar dat is natuurlijk helemaal mis, China bestaat al veel veel langer, dat hebben wij haar onmiddelijk gezegd hoor! Zoveel langer dat het niet eens helemaal duidelijk is hoe lang juist, ongeveer 3000 jaar, daar is iedereen het ongeveer over eens.
Die zestigste verjaardag van de republiek ging vorige week gepaard met enorme feesten, maar om eerlijk te zijn, daar hebben wij niets van gezien, want je kon de stad niet in. Er is een enorme militaire stoet geweest, en een gigantisch vuurwerk, maar om dat te kunnen zien moest je een hoop officiële uitnodigingen hebben, die wij niet hadden. Maar de hele stad is prachtig versierd, een echte feestsfeer.

Posté par Vicenchine à 15:32 - Commentaires [0] - Permalien [#]

Commentaires sur Nationale feestdag

Poster un commentaire